mandag den 25. marts 2013

Aftenens måltid, oksedeller

Mums, det smagte lækkert! :)

Opskrift: 

Bønnesalat: 
  • ca. 300 g tomater (eller 1 bk. cherry tomater, eller din favorit tomat) 
  • ca. 1-2 dåser bønner efter smag (vi brugte kidney, kikærter og hvide bønner)
  • 1/2 agurk
  • 1 salatløg eller 4 skalotteløg, skåret i tynde skiver
  • 1 god håndfuld bredbladet persille eller koriander

Dressingen:
  • 1/4 dl Olivenolie
  • saften af 1/2 citron
  • 1/2-1 tsk spidskommen
  • ½-1 tsk stødt koriander 
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde: 
  1. Start med at lave dressingen, ved at blande alle ingredienser sammen
  2. Dræn bønnerne (hvis det er bønner på dåse - ellers koges bønnerne i en time) og mariner dem i dressingen og lad det stå på køl (gerne en times tid)
     
  3. I mellemtiden kan du skære dine tomater, agurk og løg ud
  4. Det hele blandes med bredbladet persille og serveres straks 

Hotte oksedeller: 
  • 500 g hk. oksekød 
  • 1 æg 
  • Chiliflager
  • evt. et drys kanel
  • evt. et drys spidskommen 
  • Salt og peber 
Fremgangsmåde: 
  1. Bland det hele i en skål og lad det trække i køleskabet
  2. Form kødet til små frikadeller og steg dem til de får en lækker gylden overflade
Tzatziki: 
  • 400g skyr 
  • 1 agurk 
  • 2 fed hvidløg 
  • Citron
  • Salt og peber 
  • Olivenolie

Fremgangsmåde:
  1. Riv agurken, hæld en smule salt over den revne agurk og lad saften dryppe af (klem eventuelt det overskydende væske fra)
  2. Bland agurken med skyr. Pres hvidløg heri og smag til med lidt olivenolie, citron, saltog peber

2 kommentarer:

  1. Det ser skønt ud! Jeg må snart lave oksedeller!:-)

    SvarSlet