søndag den 27. januar 2013

A sneak peak - projekt bolig

Hej hej :)
Puha hvor vi knokler. I dag har vi fået lavet tøj-hjørnet og lidt af stuen. Vi mangler dog nogle småting (blandt andet et til tøjstativ!). Men godt det bliver det! :) 

13 kommentarer:

 1. Hej Emilie - jeg prøver lige igen, min første kommentar fik jeg slettet! ;-)

  Faldt helt tilfældigt over din blog, men bliver da lige nødt til at smide en hilsen.

  Jeg har selv lupus og er gravid. :-) Venter en sund og rask dreng med termin d. 26. februar. Jeg har også være sygemeldt det meste af min graviditet. Det er sgu bare ikke nemt med overskud til både graviditet og den øvrige hverdag. Jeg føler med dig! :-)

  Håber din graviditet fortsætter som den skal! :-) Kan nok ikke lade være med at følge med, nu jeg ved din blog findes. :-)

  Kh Charite

  SvarSlet
 2. Hold da op hvor ser det godt ud!villr ønske jeg selv havde plads til en mere åben og overskuelig garderobe.

  Kh en ny læser
  Www.theibizamom.com

  SvarSlet
 3. Ej, hvor ser det godt ud! Jeg vil også have mine sko på den måde...hmm, jeg må vist lige i tænkeboks og se om jeg kan finde på en bedre løsning end den jeg har nu :-)

  SvarSlet
 4. Charite: Næh hvor pusdsigt :) Et stort tillykke med den lille dreng :) Har du haft nogle gener i graviditeten? Og er du blevet fulgt tæt?
  Det er da rigtig spændende og dejligt at møde endnu en, som kan gå igennem en hel graviditet med et rask barn :)

  Det glæder mig at du vil følge med!

  Knus Emilie

  Mom of mini: Tusind tak!! Vi byttede jo som skrevet om på stue og soveværelse og har nu et kæmpe soveværelse med masser af plads, til både tøjhjørne, stor puslekrog og seng :) Det er bare lækkert!

  Charlie: Endnu engang tusind tak :) Jeg kender det godt - det må ligge til os piger at ville have forandring i tide og utide :b Før havde vi bare skoene på gulvet og det blev jeg bare så træt af! Hvordan har du skoene nu?

  God mandag :)

  SvarSlet
 5. Tusind tak :-)
  Ja, jeg har haft gener. Startede graviditeten med en meningitis, og det var faktisk først der jeg fik min SLE diagnose. I 1. trimester havde jeg også voldsomt mange smerter i mine skuldre, og så har jeg i både 1. og 2. trimester døjet med en del hovedpine og svimmelhed - følger fra meningitisen. Her mod slutningen har jeg haft lidt små smerter i skuldrene igen og ellers bare haft generel utilpashed og træthed. Er lige i dag blevet sat lidt op i prednisolon dosis, så håber det kan tage det. :-)

  Jeg er blevet fulgt regelmæssigt på reum i Århus, og så er jeg kommet rigtig meget på gyn./obs. på Skejby.
  Jeg har i tillæg til lupus SSA og SSB antistoffer, som egentlig forbindes med sjøgreens, og de kan give AV-blok i barnets hjerte, så fra omkring uge 16 og frem til uge 24 (mener jeg) blev jeg skannet hver anden uge, herefter blev det hver fjerde uge. Har seneste været afsted i dag, og knægten har heldigvis et helt normalt hjerte. :-) Har en sidste skanning igen om to uger. Ved skanningerne har de også holdt øje med hans vækst, som heldigvis er som den skal være.
  Og så er jeg hver fjerde uge blevet kontrolleret på svagreamb.

  Jeg bor egentlig i Skive, så vi har lidt af en tur til alle de skanninger og kontroller i Århus. Men sådan er det jo, og de har ikke kompetencerne på Viborg, som ellers er nærmeste sygehus, så vi klager ikke. :-)

  Hvordan med dig?


  Kh Charite

  SvarSlet
 6. Hold da op en omgang du så har været igennem! Har det ikke været noget af et chok/hårdt at få konstateret det midt i glædens tid?
  Jeg har haft lupus siden jeg var 17 år og jeg kan da selv huske hvilket helvede jeg var igennem i starten!
  Får du andet medicin end predinisolon?

  Hvor er det dog dejligt at høre at han har det godt og er som han skal være - et stort tillykke! :)Vi har heldigvis ikke risiko for det som du har været igennem, da dette blev tjekket inden jeg blev gravid. Vi skal til en undersøgelse om 6 uger, hvor de skal tjekke om han vokser normalt, ellers skal vi så også følges tættere end vi bliver nu. Men indtil videre ser alt rigtig fint ud :) Min graviditet er gået overraskende let! Jeg har faktisk ikke haft nogle lupus-gener. Jeg har så også været uden medicin i 2 år og tog selv valget om at stoppe medicineringen dengang og siden da har jeg faktisk været 'rask'! :)
  Det kender jeg kun alt for godt! Da jeg fik konstateret min sygdom, boede jeg også langt fra riget, som var det eneste sygehus som kendte til min sygdom. Jeg var igennem stort set alle sygehuse på sjælland, før de dengang fandt ud af at det var lupus. Så jeg glæder mig over at jeg har fået lov til at nyde min graviditet i ro og mag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved faktisk ikke om jeg helt har fattet at jeg er syg endnu. Jeg er meget spændt på hvordan det hele bliver når jeg ikke er gravid længere.
   Men jo, det har været hårdt. Ingen tvivl om det. Meget forvirrende. Og jeg har også fået stress af det hele. Men synes det er ret godt ro på nu :-)

   Jeg får plaquenil også. :-) Får du slet intet nu??

   Det er da dejligt at det går som det skal hos jer! Krydser fingre for at han vokser som skal!! :-)

   Jeg har godt læst lidt om din historie. Det lyder godt nok som en voldsom omgang. Så slemt synes jeg dog slet ikke jeg har haft det. Dagen først jeg testede positivt var jeg faktisk til min første undersøgelse på reum i Silkeborg. To dage senere indlagde min egen læge mig på akut i Viborg, hvor jeg var nogle dage før jeg blev sendt videre til reum i Århus. Så jeg nåede heldigvis ikke at komme så vidt omkring. Den meningitis jeg havde der var faktisk også ved at gå i sig selv da jeg kom til Århus, så en behandling for den blev aldrig nødvendig.

   Men alt i alt har min graviditet nu heller ikke været forfærdelig hård. Jeg har hvertfald en idé om at man kunne have det værre. :-)

   Må altså sige, at jeg synes det er umådeligt rart at høre lidt fra en anden på SLE! Og så ovenikøbet en der også er gravid. :-)

   Slet
  2. Jeg accepterede først min sygdom for et års tid siden og har haft den siden 2005 - så det tager tid :) Det er et helt nyt liv, som man skal tilpasse sig og finde ud af hvordan man skal leve og det er hårdt!

   Jeg er helt medicin-fri og har været det i 2 år :) Det er simpelthen så befriende. Inden jeg stoppede med medicinen fik jeg ca. 22 piller om dagen og det var ikke lige det sjoveste ;)

   Dejligt at dit forløb har været så 'lige til' og at de hurtigt kunne stille en diagnose :) Jeg synes dog at lægerne her på sjælland har fået større viden omkring sygdommen - før mødte jeg ofte læger og sygeplejesker, som spurgte hvad det dog var for en sygdom og som ikke kunne behandle, fordi de ikke havde viden nok. Ganske trist... og frustrerende som patient!

   Og i lige måde! Jeg må indrømme at jeg virkelig har været nervøs for dette forløb (og også nu - hvilken forælder jeg mon bliver med en sygdom?), så det er rigtig dejligt at høre at andre faktisk også kan gå igennem en hel graviditet og få et dejligt sundt og rask barn :)

   Hvad er dine håb/planer for fremtiden (efter barsel) - vil du tilbage til det du lavede før, eller prøve andre veje med en sygdom?

   Slet
  3. Det er da fantastisk at du har været uden medicin så længe!! Håber også jeg kan slippe når jeg ikke er gravid længere. :-)

   Jeg møder også folk i systemet som ikke helt er med, lige så snart de ikke er inden for det reumatologiske. Det har været enormt frustrerende for mig at min jordemoder ikke aner en flyvende fis, især når det fylder så meget i min graviditet. Så det har gjort mine jordemoderkontroller noget anstrengende.

   Jeg er i lære som lægesekretær, og jeg satser stærkt på at vende tilbage og afslutte min uddannelse. Jeg håber og regner med at jeg kan arbejde fuldtid fortsat, og hvis ikke må jeg se om jeg kan fortsætte på nedsat tid.
   Jeg har jo faktisk ingen idé om hvordan mit liv vil være og hvad jeg er i stand til, så ind til videre vælger jeg at tro på, at jeg fortsætter som før. :-)


   Jeg kunne læse mig til at du er (har været?) i gang med at læse til pædagog. Er det noget du fortsætter med?

   Slet
  4. Hvordan er din sygdom nu? Ellers er der nok risiko for medicinering i længere tid (i hvert fald min erfaring). Men håber det for dig, det er klart det skønneste at være foruden :)

   Jeg var virkelig også bange for at komme i hænderne på en jordemoder, som intet vidste om min sygdom (dette skete heldigvis ikke). Hvordan har dit forløb så været og hvad med fødsel? har du mulighed for at få en som muligvis kender til sygdommen?

   Okay, det lyder som en god plan! :) Der er jo ikke andet for end at prøve sig frem - det hele er selvfølgelig lidt anderledes med sygdom, men der findes jo altid en løsning :)

   Jeg ved ikke om jeg fortsætter, selvom det klart er drømmeuddannelsen! Jeg blev sygemeldt under praktik og det var fuld tid. Det kunne jeg slet slet ikke klare, så jeg er meget i tvivl omkring fremtiden! Hvis jeg fortsætter skal jeg i ny praktik med 4 timer om dagen og jeg er ærlig talt i tvivl om hvordan det skal kunne hænge sammen med opfyldning af læringsmål og om jeg kan nå at få nok erfaring og knytte mig til børnene. Men sådan vil fremtiden som pædagog se ud, så jeg er ikke sikker på at dette er rette vej for mig. Jeg har overvejet noget butik/kontor, men som min læge siger skal jeg bare slappe af nu og finde ud af det til den tid. De første måneder har jeg virkelig været stresset omkring hvad jeg nu skal og hvad fremtiden byder, men der er jo ikke så meget jeg kan gøre ved det lige nu - nu skal jeg nyde min baby og graviditeten :)

   Slet
  5. Den er faktisk forholdsvis i ro. Og planen er også at jeg skal stoppe med medicinen efter graviditeten. Har reum kontrol ca. 6 uger efter fødsel, og så skal der kigges på nedtrapning. :-)

   Altså mit forløb ved jordemoder har været lidt lala.. Især fordi jeg primært har set en jordemoderstuderende, og jeg kan slet ikke arbejde med en der er på min egen alder. Der er jeg nok lidt vanskelig. :) Mine sidste to jordemoderkonsultationer har dog været uden den studerende, og det er gået noget bedre. Min jordemoder lytter meget til hvad jeg får at vide når jeg er til svangrekontroller på Skejby. Generelt er det svangreamb. på Skejby som har samlet trådene og det har været super. Din er vant til SLE patienter.
   Jeg er indstillet til normal vaginal fødsel, så med mindre noget ser skidt ud til skanning på onsdag regner jeg med at det bliver sådan :-) Jeg har dog endnu ikke kunnet få at vide hvornår en evt. i gangsættelse vil være, hvis det skulle komme dertil. Men det går jeg heldigvis svar på på onsdag.

   Det må sgu være svært at skulle skippe drømmeuddannelsen. Håber virkelig for dig du kan finde din rette hylde! :-)

   Slet
  6. Hvor dejligt for dig! Det må bare være så befriende, når alt går som det skal - også efter graviditeten :)

   Det kan jeg godt forstå! Tænker at en studerende må vide endnu mindre om graviditet og sygdom, end en 'gammel' garvet jordemoder! Har du på noget tidspunkt forhørt dig om du kunne få en anden?
   Men dejligt at jordemoderen ellers lytter - det må vel også være lærerigt for hende :)
   Hvornår er det du er sat til? Det bliver da bare SÅ spændende! Glæder mig til det bliver min tur :)

   Ja det er lidt surt, men jeg er efterhånden vant til at man må justere hen ad vejen - jeg skal nok finde noget i sidste ende :)

   Slet
  7. Nej jeg har ikke undersøgt om jeg kunne få en anden. Jordemoderbesøgene har bare holdt sig til at være om alt det man plejer at tale om ved graviditet, og så har jeg klaret det øvrige med svangreamb. på Skejby og reum. :)

   Jeg er sat til d. 26., så der er ikke mange dage endnu. :-) Vi er ved at gå til af utålmodighed herhjemme!!

   Hvis du har lyst, må du meget gerne smide mig en mail på kjaerside.nielsen@gmail.com - det er lidt nemmere end kommentarfeltet her. :-)

   Kh Charite

   Slet