mandag den 1. juli 2013

Jordbærtærte






Opskrift: 

Bund 1 – Mørdej

  • 100 g smør
  • 80 g flormelis
  • 1 nip salt
  • 200 g mel
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk koldt vand

Bund 2 – Mazarinmasse

  • 150 g marcipan
  • 150 g rørsukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 50 g mel

Vanillecreme

  • 2 æg
  • 30 g maizenamel
  • korn + stang af ½ vanillestang
  • ½ l sødmælk (jeg brugt lidt af piskefløden, samt skummetmælk)
  • 75 g rørsukker
  • (hvis du står og skal lave en hurtig kage, kan der også bruges kagecreme)

Desuden

  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 500 g friske jordbær
  • 1 glas ribsgele 

Fremgangsmåde

Til mørdejen æltes smør, salt og sukker sammen og rør så melet og æggeblommerne i.
Når blandingen er rørt sammen tilsættes koldt vand.
Ælt forsigtigt sammen til du har en dejklump. Drys let med mel og skub, klap og tryk den i facon. Lad dejen hvile i 1 times tid i køleskabet.
Imens laves mazarinmassen. Pisk marcipan og rørsukker sammen, tilsæt smør og pisk igen.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt, hvorefter melet tilsættes massen tilsidst.
Pensel en tærteform med lidt olie. Rul mørdejen ud og læg den i tærteformen. Prøv så vidt muligt at få lavet en pæn kant. Tricket her er at man ruller kagerullen over tærteformens kant. Derved fjerner man det overskydende dej, og kanten bliver pæn lige. Dette gøres om nødvendigt et par gange, hvis man synes, der er for meget tærtedej i bunden. Det gode ved denne tærtedej er i øvrigt, at hvis det ikke lykkes at få tærtedejen op i formen i hel tilstand, er den ret nem at lappe sammen uden at det ses.
Fordel mazarinmassen ud over den, og bag tærten i en 200 grader varm ovn i ca. 25-30 minutter – eller til mazarinmassen giver let efter. Det er en god idé at lægge lidt stanniol over dejen i det sidste kvarters tid, så bunden ikke bliver for mørk.
Lad bunden køle helt af.
Imens laves vanillecremen.
Pisk æg og maizenamel sammen i en gryde.
Tilsæt mælk, vanillekorn og stang, samt rørsukker, og kog det hele op i 1 minut under omrøring. Lad cremen køle helt af.
Smelt chokoladen over vandbad og pensel den på bunden. Lad det størkne lidt.
Pisk fløden til flødeskum ved middellav hastighed, så den ikke bliver grynet. Bland vanillecremen i.
Fordel cremen over bunden, og pynt med halverede friske jordbær. 
Smelt ribsgele i et vandbad og fordel over kagen
Bon appetit ;) 
(opskriften er lånt fra: http://kinna.dk/den-gode-klassiske-jordbaertaerte-med-mazarinbund-og-masser-af-creme)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar