torsdag den 21. marts 2013

Mmm, hjemmebag! :)

Jeg vågnede op med en stor lyst til et godt hjemmebagt brød m. pålægschokolade og banan - så det var da hvad vi skulle have til aften ;) 


2 kommentarer:

  1. Åh det ser vildt lækkert ud! Har du en opskrift du vil dele? :)

    SvarSlet
  2. Det smagte lækkert, men hvis du vil bage et RIGTIG godt brød, vil jeg anbefale dette: http://gravidmedlupus.blogspot.dk/2012/12/grydebrd-og-babyshoppe_4874.html

    500 ml vand
    5 gram gær
    2 tsk salt
    1 tsk honning (eller sukker)
    1 dl sigtet ølandshvede
    1 dl fuldkorns ølandshvede
    8 dl hvedemel
    (jeg har bare brugt alm. hvedemel og nogle gange blandet med fuldkorns eller grahamsmel)

    Men til brødet her, har jeg brugt en anden opskrift, som egner sig bedst til lækre boller - jeg brugte også grahamsmel i brødet og det blev lidt tungt. Bollerne er til gengæld virkelig lækre og luftige :)

    Ingredienser

    50 gr. gær
    8 spsk. lunkent vand
    4 dl. lunkent mælk
    4 tsk. sukker
    8 spsk. olie (gerne rapsolie)
    800 gr. hvedemel
    Æg til pensling
    Tilberedning

    Opløs gæren i det lunkne vand
    Tilsæt den lunkne mælk samt sukker
    Rør olien samt halvdelen af melet i
    Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet
    Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 minutter
    Dejen deles i 20-25 stk. og formes til boller
    Bollerne sættes på plade og efterhæver tildækket 45 minutter til 1 time
    Efter hævning pensles bollerne med æg
    Bages ca. 12 minutter ved 225 grader (varmluft: 200 grader)

    SvarSlet