Det smagte lækkert, men hvis du vil bage et RIGTIG godt brød, vil jeg anbefale dette: http://gravidmedlupus.blogspot.dk/2012/12/grydebrd-og-babyshoppe_4874.html
500 ml vand 5 gram gær 2 tsk salt 1 tsk honning (eller sukker) 1 dl sigtet ølandshvede 1 dl fuldkorns ølandshvede 8 dl hvedemel (jeg har bare brugt alm. hvedemel og nogle gange blandet med fuldkorns eller grahamsmel)
Men til brødet her, har jeg brugt en anden opskrift, som egner sig bedst til lækre boller - jeg brugte også grahamsmel i brødet og det blev lidt tungt. Bollerne er til gengæld virkelig lækre og luftige :)
Ingredienser
50 gr. gær 8 spsk. lunkent vand 4 dl. lunkent mælk 4 tsk. sukker 8 spsk. olie (gerne rapsolie) 800 gr. hvedemel Æg til pensling Tilberedning
Opløs gæren i det lunkne vand Tilsæt den lunkne mælk samt sukker Rør olien samt halvdelen af melet i Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 minutter Dejen deles i 20-25 stk. og formes til boller Bollerne sættes på plade og efterhæver tildækket 45 minutter til 1 time Efter hævning pensles bollerne med æg Bages ca. 12 minutter ved 225 grader (varmluft: 200 grader)
Åh det ser vildt lækkert ud! Har du en opskrift du vil dele? :)
SvarSletDet smagte lækkert, men hvis du vil bage et RIGTIG godt brød, vil jeg anbefale dette: http://gravidmedlupus.blogspot.dk/2012/12/grydebrd-og-babyshoppe_4874.html
SvarSlet500 ml vand
5 gram gær
2 tsk salt
1 tsk honning (eller sukker)
1 dl sigtet ølandshvede
1 dl fuldkorns ølandshvede
8 dl hvedemel
(jeg har bare brugt alm. hvedemel og nogle gange blandet med fuldkorns eller grahamsmel)
Men til brødet her, har jeg brugt en anden opskrift, som egner sig bedst til lækre boller - jeg brugte også grahamsmel i brødet og det blev lidt tungt. Bollerne er til gengæld virkelig lækre og luftige :)
Ingredienser
50 gr. gær
8 spsk. lunkent vand
4 dl. lunkent mælk
4 tsk. sukker
8 spsk. olie (gerne rapsolie)
800 gr. hvedemel
Æg til pensling
Tilberedning
Opløs gæren i det lunkne vand
Tilsæt den lunkne mælk samt sukker
Rør olien samt halvdelen af melet i
Ælt dejen, og tilsæt efterhånden resten af melet
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 20 minutter
Dejen deles i 20-25 stk. og formes til boller
Bollerne sættes på plade og efterhæver tildækket 45 minutter til 1 time
Efter hævning pensles bollerne med æg
Bages ca. 12 minutter ved 225 grader (varmluft: 200 grader)